За поръчки и запитвания
0885513980

Меню
Меню

Технологии и икони в продуктите на Shimano

HAGANE Body:

Тяло за макара, изработено от метал с голяма твърдост. Екстремната устойчивостта на удар и огъване под високо натоварване практически елиминира деформацията на корпуса. Резултатът е висока ефективност, чрез чиста сила.


HAGANE Gear:

С невероятна здравина и издръжливост, това е в сърцето на макарата. Чрез прилагането на най-съвременни технологии, Shimano ви осигурява дълготрайна гладкост и удоволствие, което изпитвате с всяко използване на марката, отново и отново. Не се извършва рязане на зъбците на задвижващата предавка. Повърхностите се изчисляват в детайли, чрез специален 3D проектиране и след това предавката се формира с технологията за студено коване на Shimano. Резултатът е гарантирана устойчивост, сила и мощ на кования метал, което е и основна концепция на макарите Shimano.


XShip:

Комбинация от функции, които работят заедно, за да създадат много по-голяма ефективност. Чрез позициониране на пиньона близо до централната линия на задвижващото зъбно колело, чийто диаметър е увеличен, повече мощност се прехвърля от дръжката към ротора. Същото зъбното колело се поддържа и от два ролкови лагера Shimano ARB. Това създава повече стабилност.


MicroModule Gear II:

Специалният дизайн на зъбците в предавките е допълнително усъвършенстван. Повърхностите на задвижващото зъбно колело и пиньона са анализирани и изградени от нулата в преследване на съвършенството. Тази съвършен контакт осигурява по нататъшно подобряване на гладкото усещане за предавка и намаляване на шума и износването.


Aero Wrap II:

Тази двускоростна система на задвижване на шпулата във вертикална посока наслоява намотките от влакнотом чрез кръстосване. Това не допуска слепване на намотките една в друга и позволява лесното им изнизване при замятане. Aero Wrap II макарите използват патентован дизайн на червячната предавка, за да придвижат шпулата нагоре бързо, a надолу бавно, за да навият линията по точен модел, намалявайки триенето и давайки по-плавна и по-дълга способност за замятане.


От дизайна на цялото тяло до най-сложните части на задвижващия механизъм, включително задвижващата предавка, червячния вал, червячната предавка, всяко парче е внимателно прегледано, а най-малките хлабини и колебания са елиминирани до най-високата степен.


CI4 +

Усъвършенствана версия на оригиналния CI4 материал. Тази високотехнична сплав, богата на въглерод е 2,5 пъти по-твърда от CI4 и се използва за да се постигне още по-ниско тегло, без да има загуба на здравина.


Magnumlite:

Роторът Magnumlite е с 25% по-лек, предлага по-добър баланс и изисква 22% по-малко инерция, което улеснява стартирането и спирането на издърпването на влакното. Това добавя  цялостно по-гладко усещане за работа.


Патентованата повърхностна обработка на макарата и тялото на Shimano позволява корозионна устойчивост повече от двойно по-голяма от конвенционалната повърхностна обработка.


G-Free Body:

Разработена от Shimano, G-Free Body е концепция за преместване на центъра на тежестта на макарата по-близо до дръжката на въдицата. Чрез преместване на центъра на тежестта по-близо до позицията на ръката на риболовците, G-Free Body помага за намаляване на умората и подобряване на комфорта при замятане.


ONE PIECE BAIL:

Еднокомпонентният бигел позволява на линията да се движи безпрепятствено до ролковият водач. Неговият безконечен дизайн намалява триенето и редуцира заплитанията, а също така предотвратява прорязването.


Най-очевидният компонент, отговорен за постигането на далечно замятане - водещият ръб на шпулата . Чрез десетки хиляди тестове на замятане и компютърни симулации бива установено, че този нов подобрен дизайн на водещият ръб на шпулата осигурява по-големи разстояния на хвърляне, сравнен със стандартния дизайн, като същевременно предотвратява образуването на големи фрикции на влакното, водещи до голямо триене във водачите.


Чрез укрепване на опората на шпулата към главния вал, колебанията и по време на плъзгане се потискат, което позволява плавно подаване на плъзгане дори при голямо натоварване.


С помощта на гумени уплътнения аванса е защитен срещу проникване на елементи като вода и прах.


Този материал за авансовата система осигурява по-широк диапазон от регулиране на спирачното усилие на макарата и едновременно с това - най-плавното плъзгане на аванса, постигaно в макарите на Shimano.


X-Protect:

Чрез комбинирането на водоотблъскващо покритие и специално проектирана, водоотвеждаща, лабиринтна конструкция, X-Protect осигурява водоустойчивост на високо ниво, без да се жертва лекотата във въртенето на ротора.


A-RB:

Тези лагери са преминали през същия процес като лагерите A-RB, но имат щитове от двете страни, които намаляват възможността сол или пясък да възпрепятстват въртенето на лагера.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки