Можете ли да забраните риболова? Холандската партия за хуманно отношение към животните направи няколко заявления за това - но асоциациите на риболовците отвръщат.

Няма къде по-близо до природата, отколкото край водата.  Забрана на риболова?  Напълно немислимо!  Снимка: E. Hartwich

Изображение: E. Hartwich

Няма къде по-близо до природата, отколкото край водата. Забрана на риболова? Напълно немислимо!

В градските съвети, в които партията за защита на животните е част от съвета, любопитни предложения се представят отново и отново. Защитниците на животните се опитват да ограничат или забранят силно риболова. Такъв е случаят в Арнем, Утрехт, Алмере, Харлем, а отскоро и в столицата Амстердам.

Приложения в Холандия: Може ли риболовът да бъде забранен?

Риболовните асоциации работят заедно с управителния орган Sportvisserij Nederland, за да спрат това поведение. Sportvisserij Nederland отхвърля тенденциозните действия на "Партията за животните" (Partij voor de Dieren, PvdD). И то с успех. Риболовът все още не е забранен в нито един от градовете, където активистите за правата на животните са в съвета, въпреки че фракциите на PvdD са внесли съответните предложения.

По този начин Sportvisserij Nederland успя да предотврати предстоящата забрана на спортния риболов в Харлем. Предложението за забрана на риболова в града беше отхвърлено. От години PvdD се опитва да определи риболова като жестокост към животните. Риболовът е законно разрешен и международно признат спорт за малки и големи.