Този шаран е не само тежък, но и привличащ вниманието: британецът Анди Хакет улови "Carrot", оранжев шаран, и сбъдна една мечта.

Изображение: Bluewater Lakes

Морковът, който тежи над 30 килограма, е смесица от шаран и кои - оттук и неговият привличащ вниманието цвят.

За Анди Хакет, рибар от Обединеното кралство, този улов е върхът на неговия риболовен живот. Той ловеше риба в Bluewater Lakes във Франция в началото на ноември, когато закачи „Carrot“ – голям оранжев шаран. С около 30 кг Carrot може и да не е най-големият шаран в съоръжението Paylake (все още), но определено привлича вниманието.

Морков заради цвета: Brite лови оранжев шаран

20-годишната Керът тежеше 67,4 паунда, когато се върна назад, което се превежда на около 30,5 килограма. Смята се за престижна риба сред шаранджиите. Много посетители се отправят към Bluewater Lakes само заради този шаран. Както подсказва името, Керът не е особен шаран заради размера си – а просто заради цвета си, който го прави да изглежда като огромна златна рибка. „Никога не съм мислил, че ще хвана морков“, каза 42-годишният риболовец пред The ​​Guardian . Улавяйки тази изключителна риба, той сбъдна една дълго лелеяна мечта. Както обикновено с Paylakes, той върна Керът назад след улова.

„Определено най-привлекателният шаран в езерото“

Операторите пуснаха Carrot в езерото преди 15 години, за да дадат специален стимул на рибарите. „Това не е най-големият обитател в езерото, но определено е най-забележимият“, каза Джейсън Коулър, говорител на съоръжението Bluewater Lakes . Морковът е бил уловен девет пъти този сезон, а през февруари шаранът надхвърли границата от 60 паунда за първи път.

Ако искате сами да хванете Керът, трябва да сте подготвени за дълго чакане - и да бръкнете дълбоко в джобовете си. Bluewater Lakes са на около три часа и половина път с кола от германската граница във Франция . Те са толкова популярни сред риболовците, че съоръжението обикновено е напълно резервирано месеци предварително. Седмица през сезон 2022 г. струва колосалните 3400 паунда, тоест почти 4000 евро. Въпреки това шараните в езерото достигат рекордни килограми. Най-тежката риба в Bluewater Lakes се нарича Miggsys и тежи цели 41,7 килограма при последния улов.