За поръчки и запитвания
0885513980

Меню
Меню
На Панчарево върви уклей, бабушка и щука!

May/14/2020

На Панчарево върви уклей, бабушка и щука!

Ден след охлабването на мерките, отнасящи се за възбрана на посещението на парковете, десетки риболовци се втурнаха към яз. "Панчарево". Както знаем, езерото практически се води част от Националния парк и от началото на карантината, предизвикана от COVID 19, риболовците мигновено бяха пъдени от органите на реда. Сега докато тече пролетната забрана за риболов, там свободно може да се лови риба. Тази година нивото на язовира е много високо, което е отлично за рибите, но за риболовците удобните места са много малко. Това събира мераклиите основно на стената и там, особено през уикенда, едва се намира място. През седмицата, разбира се, е доста по-свободно.

Върви риболов основно на едър уклей и бабушка, но се закача и по някоя платика или едра каракуда. Те сега са в най-плиткото и следва да се търсят там. От хищниците най-много се въди щуката, но екземплярите рядко са с впечатляващи размери. Често там се пробват наточените спинингисти, но най-добър е резултатът на тапа с жива рибка.

Радостно е, че в последните години масово риболовците връщат повечето риби във водата и задържат само най-едрите, което позволява на популацията да се развива и да носи радост на мераклиите.

Постепенно всичката риба в езерото ще се е ориентирала към устията. Едното от тях е на Бистришката река, а другото е основното си устие, където се влива река Искър. За съжаление се лови на моменти, и днес, ако кълве много добре, то утре може да не се хване абсолютно нищо. Всичко това е в следствие от ВЕЦ-а, който ту работи, ту не работи. Само няколко часа след неговото спиране, рибата започва да кълве. Също така, ако си ловим успешно и той не работи в момента в който го пуснат и рибата моментално отрязва. Водата, която пускат е прекалено студена и моментално пресича рибата.

„Риби и Такъми“

Риболовни НОВИНИ

Риболовни НОВИНИ

На Панчарево върви уклей, бабушка и щука!

На Панчарево върви уклей, бабушка и щука!

Ден след охлабването на мерките, отнасящи се за възбрана на посещението на парковете, десетки риболовци се втурнаха към яз. "Панчарево". Както знаем, езеро Ден след охлабването на мерките, отнасящи се за възбрана на посещението на парковете, десетки риболовци се втурнаха към яз. "Панчарево". Както знаем, езеро 2020-05-14T13:39:53+03:00 На Панчарево върви уклей, бабушка и щука!

<p>Ден след охлабването на мерките, отнасящи се за възбрана на посещението на парковете, десетки риболовци се втурнаха към яз. "Панчарево". Както знаем, езерото практически се води част от Националния парк и от началото на карантината, предизвикана от COVID 19, риболовците мигновено бяха пъдени от органите на реда.&nbsp;Сега докато тече пролетната забрана за риболов, там свободно може да се лови риба. Тази година нивото на язовира е много високо, което е отлично за рибите, но за риболовците удобните места са много малко. Това събира мераклиите основно на стената и там, особено през уикенда, едва се намира място. През седмицата, разбира се, е доста по-свободно.</p> <p>Върви риболов основно на едър уклей и бабушка, но се закача и по някоя платика или едра каракуда. Те сега са в най-плиткото и следва да се търсят там. От хищниците най-много се въди щуката, но екземплярите рядко са с впечатляващи размери. Често там се пробват наточените спинингисти, но най-добър е резултатът на тапа с жива рибка.</p> <p>Радостно е, че в последните години масово риболовците връщат повечето риби във водата и задържат само най-едрите, което позволява на популацията да се развива и да носи радост на мераклиите.</p> <p>Постепенно всичката риба в езерото ще се е ориентирала към устията. Едното от тях е на Бистришката река, а другото е основното си устие, където се влива река Искър. За съжаление се лови на моменти, и днес, ако кълве много добре, то утре може да не се хване абсолютно нищо. Всичко това е в следствие от ВЕЦ-а, който ту работи, ту не работи. Само няколко часа след неговото спиране, рибата започва да кълве. Също така, ако си ловим успешно и той не работи в момента в който го пуснат и рибата моментално отрязва. Водата, която пускат е прекалено студена и моментално пресича рибата. </p> <p class="text-alignright"><em>&bdquo;Риби и Такъми&ldquo;</em></p>

, , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки